Lättläst Teckenspråk

Design

Pappelina

Falun Borlänge-regionen är en spännande plats för alla typer av design och designers av alla de slag. Blandningen av gammalt och nytt, av tradition och nytänkande, gör detta till den perfekta miljön för den som vill sätta fart på sin kreativitet. Här lever vi i nuet med historia som ständigt närvarande ledsagare, kompanjon och inspirationskälla. Här finns potential och här finns ambitioner.

Hade utmärkelsen "Utmärkt Svensk Form" funnits för hundra år sedan hade Carl och Karin Larsson i Sundborn säkerligen förärats den. På egen hand skapade de sinnesbilden för det svenska hemmet. Bland dagens formgivare från regionen vill vi gärna nämna Lina Rickardsson, "Pappelina" från Falun, känd för sina moderna plastmattor. Eller Ulf Hanses från Djura utanför Gagnef, vars gedigna träleksaker blivit riktiga nutida klassiker. Mest känd är hans svarta bil, Streamliner. Den är Utmärkt Svensk Form, på riktigt. Ett annat exempel är företaget 3M s hjälm "Speedglas" som är en av världens mest sålda svetshjälmar.

Klädföretaget Odd Molly, vars grundare Per Holknekt är från Falun, har på bara några år gått från ingenting till ett av modevärldens mest uppmärksammade märken. Odd Molly har dessutom lanserat en serie hudvårdsprodukter tillsammans med läkemedelsföretaget CCS i Borlänge, där design och välmående går hand i hand.

Naturligtvis finns det andra exempel på att det finns många kreativa människor i Falun Borlänge-regionen.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.