Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-10-20

  Borganäskören och Gustaf Norén i unikt samarbete – "det blir svenskt vemod"

  De möttes av en slump i Borlänge centrum. Marcus Moszny och Gustaf Norén. Mötet har resulterat i ett unikt samarbete och svenskt vemod. Borganäskören möter Gustaf Norén i Kvarnsveden på lördag.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-10-20

  Bloggaren från Borlänge tog hem Matbloggspriset: "Helt sjukt"

  Borlängebördiga Gustav Johansson tog, med sin vegetariska matblogg Jävligt gott, hem Matbloggspriset Folkets val. "Vi satte vego på kartan", konstaterar han.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-10-20

  LKAB och Scania kopplar på sig på stålpendeln

  Borlänge kombiterminal blir en ny transporthub för både Scania och LKAB som så snart det går inleder samarbete och transporter på SSAB:s stålpendeln mellan Luleå och Borlänge.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-10-20

  Viktigt vägval för Gagnefs unga: "Många har redan bestämt sig"

  Nu ska de välja framtid – och många av Gagnefs unga är tidigt på det klara med vad de vill göra i framtiden. – Vår gymnasiemässa ger dem ytterligare en möjlighet att genom personliga kontakter välja utbildning och utbildningsort, säger studie- och yrkesvägledare Mats Jackson.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2016-10-20

  Stiftelsen Teknikdalen blir Dalarna Science Park

  Nu på fredag den 21 oktober, lanserar och inviger Stiftelsen Teknikdalen nytt namn, ny logotyp och nytt innehåll av verksamheten. Det är dags att ta nästa steg i utvecklingen och Stiftelsen Teknikdalen övergår att bli Dalarna Science Park.

  Källa: Svensk Verkstad

 • 2016-10-20

  Stabilt för småföretagen

  Det går bra för landets småföretag - det visar LRF:s lönsamhetsbarometer som presenterades vid en presskonferens i Borlänge idag.

  Källa: SVT Nyheter

 • 2016-10-20

  Efter beskedet om högskolan – nu planeras för studentbostäder i Borlänge

  Efter beskedet att högskolan blir kvar i Borlänge prioriteras nya studentbostäder. – Dialogen med privata aktörer kan återupptas, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-10-19

  De vill utnyttja stålpendeln bättre

  Genom att flytta godstransporter från väg till järnväg påverkas miljön positivt. LKAB, SSAB och Scania Ferruform inleder nu ett gemensamt projekt kring saken. Som ett led i sitt hållbarhetsarbete vill LKAB, SSAB och Scania Ferruform flytta delar av sina godstransporter från väg till järnväg.

  Källa: Metal Supply SE

 • 2016-10-19

  Gamla Brandstationen vill expandera med bostäder

  På Gamla Brandstationens tomt ska tvårumslägenheter byggas. Enligt den bygglovsansökan som finns ska nybyggnationen innefatta tvåor samt parkeringsgarage.

  Källa: Dalademokraten

 • 2016-10-19

  Stenvalvet köper samhällsfastighet i Falun

  Transaktioner Stenvalvet köperfastigheten Norslundskogen 5 från Landstinget i Falun. Lokalerna i fastigheten omfattar cirka 7 000 kvadratmeter och utgörs bland annat av en vårdcentral och ett vårdboende.

  Källa: Fastighetssverige.se

 • 2016-10-18

  CCS släpper hand- och lipkit med Sveriges största Youtuber!

  För ungefär ett år sedan besökte Therese Lindgren, vloggaren med över 640 000 följare på Instagram och 450 000 följare på YouTube, CCS Healthcares fabrik i Borlänge. Där fick hon inte bara ta del av företagets långa erfarenhet och värderingar, utan också blanda och doftsätta skönhetsprodukter.

  Källa: Mynewsdesk

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.