Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-01-17

  Högskolan Dalarna inleder samarbete med Falu kommun för att stärka och utveckla demokrati

  Högskolan Dalarna och Falu kommun har ingått ett samarbetsavtal för att studera hur den den lokala demokratin kan utvecklas och stärkas.

  Källa: Högskolan Dalarna

 • 2017-01-17

  Playstation 4-spel utvecklat i Falun

  Elever vid PlaygroundSquad-utbildningen i Falun har utvecklat Spelet Ruckus Rumble och det är världens första Playstation 4-spel som är skapat av studenter från en yrkeshögskola.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-01-16

  ​Låt dig inspireras av Boris Lennerhov!

  Entreprenörskap, ledarskap och kundbemötande Boris Lennerhov är idag ordförande i MIO Möbler. Tidigare var han VD på Gekås i Ullared i nästan 15 år.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2017-01-12

  Cubus, Bik Bok, Espresso House och Rituals till Falun – Bergströms galleria byggs om

  Nu är det klart att flera nya butiker kommer till Falun. Det är när Bergströms galleria ska byggas om som Cubus, Bik Bok, Espresso House och Rituals etablerar sig i Falun.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-01-12

  Ny metod ska få bort skadlig snytbagge

   Anders Lindström, professor vid Högskolan Dalarna, har varit med och tagit fram en miljövänlig metod som kan reducera snytbaggens skador.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2017-01-12

  "Säkraste investeringen" – här vill Ludvikahem bygga nytt

  Här i kvarteret Svanen kan Ludvikahem tänka sig att bygga bostäder nu när man släpper Folkets hus-parkeringen på andra sidan Carlavägen till privata byggföretag.
  Ludvikahem funderar även på utbyggnad av Plutokvarteret samt att bygga på Hammarbacken och Laggarudden.

  Källa: Dalademokraten

 • 2017-01-12

  Snart är villatomterna slut i Säter - satsning på att ta fram nya detaljplaner

  Snart sätts grävskoporna i marken för nya villatomter vid Bergstäktsvägen. Några få tomter återstår också på Skönvik. Men sen är det slut. Nu måste kommunen skaka fram mer tomtmark i Säters tätort.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-01-12

  Mohamed Bangura till Dalkurd

  Dalkurd rustar upp rejält inför sin andra säsong i superettan. Klubben har gjort klart med en prestigevärvning i Mohamed Bangura – anfallaren med ett förflutet i AIK och Celtic. ”Målet är självklart att vi ska ta steget upp till allsvenskan”, säger han.

  Källa: SVT Dalarna

 • 2017-01-10

  Jätteorder till ABB - ska försörja mer än 80 miljoner indier med el

  ABB, med verksamhet i Ludvika, har fått uppdraget att bygga en kraftlänk på som ska försörja mer än 80 miljoner människor i Indien med elektricitet. Ordern är värd nästan sex miljarder kronor. Kraftlänken ska vara 1,8 kilometer lång och blir därmed en av de längsta i världen.

  Källa: P4 Dalanytt - Sveriges Radio

 • 2017-01-10

  Mötesplatser ska ge hjälpa nyanlända till snabbare samhällsetablering – öppnar i Borlänge

  Den 11 januari kommer projektet "Mötesplatser" att starta i Borlänge. Projektet, där flera stora myndigheter samverkar, har kommit till för att underlätta etableringsprocessen för nyanlända svenskar och har hittills varit framgångsrikt.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2017-01-09

  Förslaget från Stockholms stad: Gör Falun till OS-ort

  Falun kommer att föreslås som tävlingsort i den OS-utredning som snart presenteras. Hela proceduren kring Stockholms eventuella ansökan för vinter-OS 2026 har blivit förskjuten och politikerna väntas inte kunna ta något bindande beslut förrän om ett år.

  Källa: DN.se

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.