nyheter_februari_940x235px.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-03-30

  Vill få unga att göra medvetna yrkesval

  En ny satsning ska hjälpa ungdomar i Dalarna att göra medvetna studie- och yrkesval för att undvika att fler väljer yrken som itne efterfrågas. Nu startat ett nytt initiativ för unga i Dalarna om länets framtida jobb. Satsningen kallas för "Arbetsmarknadskunskap" och det är ett samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare för Sveriges elever mellan 13-19 år och deras föräldrar. Målet är att ungdomar ska bli mer medvetna när de väljer studieinriktning och yrke.

  Källa: SVT/GävleDala

 • 2015-03-30

  Nya jobb skapas i brödfabriken

  Skedvi Bröd har anställt fler bagare. Tre månader efter invigningen är det full aktivitet i fabriken och nu står återförsäljarna på kö.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2015-03-30

  Museum breddas och blir interaktivt

  Museet ska gestalta den kombination av lokalt, nationellt och globalt som kommer till uttryck i Ottilia Adelborgs hela livsgärning.

  Den ambitionen genomsyrar arbetet med att skapa ett interaktivt OA-museum i Gagnef. Stiftelsen Gagnefs Minnesstuga har hjälp av två av personerna bakom ABBA-museet.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2015-03-30

  Borlänge bygger länets första tankställe för gasfordon

  I slutet av förra året fanns drygt 50 000 registrerade gasfordon i Sverige och 155 tankställen för fordonsgas i riket. Men inget i Dalarna. Nu skall det bli ändring och länets första tankstation kommer att etableras i Borlänge och invigas i september. Därmed anses också en eftersatt målgrupp bli relativt tillfredsställd.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2015-03-30

  Nationell satsning på arbetsmarknadskunskap för minskad ungdomsarbetslöshet

  Arbetsmarknadskunskap startades som en lokal satsning från offentliga och privata arbetsgivare i Västerås 2011 för att minska

  Källa: Mynewsdesk

 • 2015-03-26

  Svenska Fotbollförbundet valde Spintso som leverantör av frisparksspray!

  Spintso är ett almumibolag till Stiftelsen Teknikdalens Företagsinkubator.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2015-03-26

  Stjärnan bakom freestyleshowen

  Skotrar som väger 200 kg, cyklister i en hastighet på 65 km/h, motocrossåkare som flyger 22 meter och mitt i detta en och annan skidåkare. Freestyleshowen under Clas of Nations i Falun är den första i sitt slag i Norden.
  – Tajmingen måste fungera, säger Fredrik Berggren som är ansvarig för showen.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-03-26

  Miljontals tittare gillar faluföretaget

  Faluföretaget Ruta Ett DVD AB producerar digital underhållning för barn. De står bland annat bakom tv-serien Stadens hjältar som idag finns dubbad till 26 språk i 70 länder + mellanöstern.

  – Vi växte snabbt genom att börja använda olika digitala kanaler. Idag behöver man inte alls vara beroende av traditionell TV, säger företagets vd Pelle Ferner.

  Källa: Nytt i Falun Borlänge

 • 2015-03-26

  Dalastudenter fick pris för sitt examensarbete

  Varje år nominerar Sveriges ingenjörshögskolor och tekniska högskolor med byggprogram ett examensarbete till tidningen Byggindustrins tävling om bästa examensarbete, Byggopus. I år gick priset till Robert Eriksson och Johan Olsson Thor som utbildat sig till byggingenjörer vid Högskolan Dalarna. 

  Källa: Nytt i Falun Borlänge

 • 2015-03-26

  Borlänge-ninjan redo för final

  Han klarade den svåra semifinal-banan med fjärde bästa tid. Nu är det dags för David Johansson från Borlänge att bemästra finalbanan i TV-programmet Ninja Warrior.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-03-26

  NY UTBILDNING: För dig som tänker dig en karriär inom reklam- och informationsfilm – Filmdesign för reklam och information 180 hp

  Från höstterminen 2015 erbjuder Högskolan Dalarna Filmdesign för reklam och information för dig som tänker dig en karriär inom reklam- och informationsfilm.

  Källa:Högskolan Dalarna

 • Hämta fler »