Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-12-06

  Byggpartner säljer till Vectura i Borlänge

  Transaktioner Byggpartner fortsätter samarbetet med Vectura Fastigheter och planerar för uppförande av ett äldreboende och eventuellt även ett trygghetsboende i samband med försäljning av en exploateringsfastighet i Borlänge.

  Källa: Fastighetssverige.se

 • 2016-12-01

  Framtidsmuseet firar 30 år - har placerat ut 300 paket runtom i Dalarna

  Idag, den 30 november, firar Framtidsmuseet 30 år. Och för att göra firandet till någonting utöver det vanliga har man valt att placera ut hela 300 paket på platser i Borlänge, Falun, Mora och Djurmo.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2016-12-01

  Smartsign nominerad till bästa digital signage-lösning

  Smartsign har tillsammans med NEC och SMS nominerats till finalen i tävlingen om branschens bästa digital signage-lösning. Det handlar om en kampanj för Kärchers fönstertvätt i Clas Ohlssons flaggskeppsaffär i Mall of Scandinavia i Stockholm.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2016-11-29

  Gravida blev starkare av D-vitamin – Borlängestudie väcker internationellt intresse

  Ökad styrka och starkare skelett hos gravida och nyblivna mammor – det blev resultatet efter en studie där dessa grupper behandlades med D-vitamin och kalk. Studien har gjorts på kvinnor med somalisk och svensk bakgrund inskrivna på mödravården i Borlänge. Nu har studien publicerats internationellt.

  Källa: Landstinget Dalarna

 • 2016-11-29

  Gammaldags julmarknad vid Falu Gruva

  För 17:de året i rad arrangeras en stämningsfull gammaldags julmarknad på gruvområdet, mitt i det 1000 år gamla industrilandskapet. Vid drygt 140 marknadsbord kommer det att säljas hantverk och lokalt producerad mat till fler än 10 000 besökare.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2016-11-29

  Toppbetyg i Gagnef – för skolan

  Skolan i Gagnef får toppbetyg – av eleverna. Det är i "ämnena" trygghet, delaktighet och lärande som kommunens femte- och åttondeklassare i enkätsvar ger sina skolor höga betyg. – Vi satsar på utbildade och erfarna lärare, förklarar Gagnefs skolchef Håkan Elfving.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2016-11-24

  Miljöaspekten viktig för ökade godsvolymer mellan Dalarna och Gävle Hamn

  Miljöaspekten viktig för ökade godsvolymer mellan Dalarna och Gävle Hamn I Dalarna finns flera stora exportindustrier, framför allt inom stål, trä och papper.

  Källa: Infrasverige.se

 • 2016-11-24

  Han gör succé med sårbar superhjälte

  En något sårbar superhjälte erövrar världen. Bakom hjälten står konstnären Andreas Englund från Falun, som utmanar stereotyper med sin populära konst. Hans konst just nu visas i det nyöppnade pop up-galleriet i Borlänge

  Källa: P4 Dalarna

 • 2016-11-24

  VBU planerar att starta nytt hunddagis vid gymnasieskolan i Ludvika – bygglovet är i hamn

  Att ta med hunden till jobbet och lämna in den på arbetsplatsens hunddagis. Låter det som en dröm? På Västerbergslagens utbildningscenter (VBU) i Ludvika kan den lyxen bli verklighet för arbetande hussar och mattar.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2016-11-23

  Sänkta avgifter på musikskolan i Borlänge

  Från och med 2017 blir det billigare att delta i Borlänge musikskolas undervisning.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2016-11-23

  Borlänge överväger samverkan med Somalia

  Borlänge kommun överväger att inleda samverkan med någon stad i Somalia. – De somalier som finns här är väldigt intresserade av att hjälpa till att bygga upp demokratin där, säger kommunalrådet Jan Bohman (S).

  Källa: Dala-Demokraten

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.