Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-05-24

  Murboaannas ost har hittat hem – Fler jobb till Borlänge

  Nu blir Murboannas vision verklighet. På torsdag invigs ett helt nybyggt gårdsmejeri. Satsningen innebär troligtvis fler arbetstillfällen till Borlänge.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-05-24

  Mittmedia vann internationellt pris i New York i natt: "Vi gör världens bästa lokala live-tv"

  Mittmedia är bäst i världen på lokal live-tv.
  Det bestämdes i natt när Mittmedias live-tv-nav tog emot pris på INMA Global Media Awards i New York.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-05-23

  Utmaning ska dubbla anställning av långtidsarbetslösa

  När näringslivet i Borlänge anställer en långtidsarbetslös så ska Borlänge kommun göra det också. Det är en utmaning som Borlänge kommun nu tar sig an. "Dubbelt upp" kallas satsningen.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-05-23

  Företagsdialog är nyckeln i Smedjebacken

  Företagsklimatet i Dalarna blir allt bättre, enligt Svenskt Näringsliv. Och även om Rättvik är i topp i rankningen, så är det i Älvdalen och Smedjebacken som förbättringarna för företagare är störst. En del av det kan ha att göra med satsning på företagsdialog, menar flera i Smedjebacken.

  Källa: Svt.se

 • 2017-05-23

  Diös utvecklar lokaler för Borlänge kommuns nya verksamheter

  Det är nu klart att Borlänge kommuns nya verksamheter tillsammans med Finsam flyttar in på Målaregatan i Borlänge. Lokalerna utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös och beräknat datum för inflytt är 1 juli.

  Källa: Dagens industri

 • 2017-05-22

  Företagsklimat har blivit bättre i 11 av dalakommunerna

  FÖRETAGSKLIMAT I dag publicerar vi resultatet från undersökningen Lokalt företagsklimat där över 1600 företag i Dalarna svarat på hur de upplever företagsklimatet i sin kommun. Är det här viktigt? Ja, absolut. Låt mig försöka förklara varför.

  Källa: Svenskt Näringsliv

 • 2017-05-18

  Jennie Stenerhag: ”Jag blir bara bättre och bättre”

  Efter vinsten i världens tuffaste Mountainbiketävling är Jennie Stenerhag, 41, tillbaka i Sverige. Nu berättar falutjejen om livet i Sydafrika, hur Dalarna blev cykelmeckat i Sverige och om hennes framtidsplaner.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-05-18

  Hundratals ekipage på Dalahoppet på Lugnet

  Hundratals hästar och ryttare från hela Sverige samlas nu på Lugnet i Falun för att kora landets bästa hoppekipage. Det är dags för den årliga tävlingen Dalahoppet.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2017-05-18

  Fler unga ska få feriejobb

  Tack vare ett statligt bidrag kan nu ungefär 30-40 fler ungdomar i Ludvika kommun erbjudas feriejobb i sommar. – Efter att vi fick besked om de här extrapengarna (275 000 kronor för Ludvikas del) har vi nu satt i gång och tittat på hur vi ska få till fler platser.

  Källa: Ludvika Kommun

 • 2017-05-18

  Dalaföretag skänker höjt läskpris till forskning om kost

  Skidanläggningen Romme alpin i Borlänge har under vintern tagit extra betalt för läsken och väljer nu att skänka den extra inkomsten, 240 000 kronor, till forskning om kostens påverkan på hälsan.

  Källa: Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio

 • 2017-05-17

  Nu visar "Fru Gårman" vägen i centrum

  Nu har herrn fått lämna plats åt en fru i Ludvika. Vid sex övergångsställen i centrum har nämligen Herr Gårman fått sällskap av damen med samma efternamn.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.