Fritid i Falun Borlänge-regionen

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-08-27

  Klart för konstgrässpel

  Efter sex år kan Gustafs GoIF nu äntligen skörda frukterna av sitt konstgräsprojekt. I helgen invigs Må Bättre Arena.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-08-27

  Borlänge-förare har Europas snabbaste bil

  Två guld, ett silver, ett rekord och tre mästerskapstitlar gick till Dalarna när Turtle Wax Internationals i dragracing avgjordes på Tierp Arena. Pär Eriksson, Borlänge, tog hem segern i bilklassen competition. Förra säsongen slutade med en krasch på Tierp Aren, vilket gav Pär lite extrajobb den gångna vintern. Men den här helgen i Tierp gick allt som på räls. Ett svensk rekord kom med hem i bagaget.

  – Det har varit en fantastisk helg, säger Pär. I kvalet körde vi två rekordtider i competition CT/A med den snabbaste tiden i Sverige på 6,67 sekunder och som snabbast körde vi 333 km/h. 

  Källa Dala Demokraten

 • 2014-08-27

  ABB får fem miljarders order

   

  ABB kommer inom kort att tillkännage en ny HVDC-order värd över fem miljarder kronor i Skottland. ABB:s nya kund Scottish Hydro Electric Transmissiond Scottish Hydro Electric Transmission plc har officiellt tillkännagett i Official Journal of the European Union att ABB som en av två anbudsgivare tilldelats första delen av HVDC-projektet Caithness-Moray-Shetland HVDC Connection. Det är delen Caithness-Moray där ABB ska designa och bygga. Det nya HVDC-systemet får nya HVDC-stationer i Spittal och Blackhillock och en HVDC-kabel mellan stationerna.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-08-27

  Rose-Marie tar över

   

  I fem år har Jerker Eriksson drivit butiken Papper & Present i Djurås. Nu lockar i stället studier till manusförfattare, och nu har han hittat sin efterträdare i Rose-Marie Lindgren. I januari började Jerker Eriksson fundera på om han skulle byta bransch. I fem år hade han ägt företaget Pappersgrossisten i Djurås med butiken Papper & Present, men nu kände han att det var dags att hitta på någonting nytt.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-08-27

  Stora framgångar för enhjulingstvillingarna

   

  Tvillingarna Josef och Martin Sjönneby från Österfors i Gagnef tog åtta medaljer under VM i enhjuling som avgjordes i Kanada nyligen. Enhjulingstvillingarna är också kända som "Unitwins" och har underhållit med sina färdigheter på enhjuling, bland annat i tv-programmet Talang i TV4.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-08-27

  Ny chef för näringslivet

  Teresa Bergkvist är ny regionchef för Svenskt Näringsliv i Dalarna. Hon kommer närmast från uppdraget som lokalchef för Sveriges Byggindustri i Dalarna.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-08-26

  Ny kommunikationsbyrå tar form i Dalarna

  Reklam- och kommunikationsbranschen i Dalarna och Sverige får nu i höst en ny aktör. GFD Webbyrå AB och Univox Marknadskommunikation AB från Falun skapar Panang Kommunikation AB, en kommunikationsbyrå med stora ambitioner.

  Källa: Webfinanser

 • 2014-08-26

  Jättesatsning i Garpenberg ger 60 nya jobb

  Under tisdagen invigdes Bolidens expansion av Garpenbergsgruvan. Det handlar om en investering på 3,9 miljarder kronor som ska ha gjort gruvan i Garpenberg till en av världens mest moderna zink- och silvergruvor. Gruvan invigs vid 12-tiden på tisdagen av astronauten Christer Fuglesang. Satsningen på gruvan handlar bland annat om ett nytt anrikningsverk plus utrustning och infrastruktur under jord.

  Källa: SVT/GävleDala

 • 2014-08-26

  Populär tävling kommer tillbaka

   

  Extremsportsevenemanget Clash of Nations kommer tillbaka 2015.
  – Vi kör, och nu ska inget kunna stoppa oss, säger Mats Stenman i arrangörsstaben.

  Både 2012 och 2013 kom en storpublik till Lugnet och Falun, för att se skoterelitens framfart i Clash of Nations. Men årets tävling ställdes in då det milda vädret gjorde att det helt enkelt inte fanns tillräckligt med snö. Arrangörerna satsar dock vidare och har satt datumet för nästa års tävling, 27-28 mars.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-08-26

  Gym storsatsar med nya spinningcyklar

   

  Ut med det gamla och in med det nya. Förra veckan kom en lastbil full med nya spinningcyklar till gymmet På G i Djurås. Hösttider brukar för många innebära tillbaka till rutin och vardag. Även i träningsvärlden märker de av att sommaren är över och höstterminen har precis dragit i gång för gymmet På G i Djurås som drivs av Susanne Syrén.

  Källa: Dala Demokraten

   

 • 2014-08-26

  Nytt ridhus byggs vid Rommetravet

  Bygget av ett nytt ridhus i Borlänge har stötts och blötts ett längre tag, men nu ska äntligen uppförandet komma i gång under hösten och det sker i anslutning till Rommetravet.
  – Det känns helgjutet och ridhuset har varit oerhört efterfrågat, säger Peter Hultqvist, ordförande i kommunstyrelsens näringslivs- och planutskott.

  Källa: Dala Demokraten

 • Hämta fler »