Fritid i Falun Borlänge-regionen

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-07-06

  Nu går nyhetsrapporteringen på semester

  Vi ses igen i augusti!

  Ha en riktigt skön sommar i Falun Borlänge-regionen.

 • 2014-07-03

  ABB tar hem order på kraftprodukter i Saudiarabien värd 78 miljoner dollar

  Transformatorer ska öka kraftförsörjningen i Riyadh och den omgivande centralregionen 2014-07-02 – ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har fått en order värd 78 miljoner dollar av den saudiarabiska statliga kraftoperatören Saudi Electricity Company (SEC).

  Källa: Cision

 • 2014-07-03

  Fyra nya testbäddar lyfter svensk miljöteknik

  En flyttbar testfabrik som ger skogsindustrin möjlighet att testa det nya supermaterialet Nanocellulosa, en testbädd för utveckling av teknik för energieffektiv gruvbrytning, en testbana för höghastighetståg i vinterklimat och en ny testanläggning för energieffektiva fordon med låga utsläpp.

  Källa: Vinnova

 • 2014-07-03

  Hoppas på 2 000 besökare

  Under fredagen drar Peace & Love World Forum 2014 i gång på Galaxen och i Folkets Park i Borlänge. Besökaren kan förvänta sig en skön blandning av musik och konst.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-07-01

  Borlänge byggraggar i Almedalen

  Det behövs 250 nya bostäder per år i Borlänge de kommande åren. Därför söker kommunen nu efter företag som kan bygga.

  Källa: P4 Dalanytt - Sveriges Radio

 • 2014-07-01

  20 nya jobb när bussbolag tar över

  Hedmans Buss i Svärdsjö tar över Flexbussen i Borlänge och landsortstrafiken mellan Sågmyra-Grycksbo-Falun. Det innebär 20 nyanställningar till företaget. Via Dalatrafiks upphandling fick samverkansbolaget Sambus ta över vissa områden. Där ingår Hedmans Buss som nu tar över ansvaret för Flexbussen i Borlänge samt Sågmyra-depån vilket innebär landsortstrafiken mellan Sågmyra och Falun.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-07-01

  "Vi är experter på hur det är att vara ung"

  Hur ska Borlänge bli Sveriges bästa ungdomskommun till år 2020? Den frågan har 12 ungdomar jobbat stenhårt med de senaste veckorna. Region Dalarna har ett uttalat mål om att till år 2020 vara Sveriges bästa region att vara ung i. Det ställer krav på att kommunerna aktivt jobbar med frågan. Borlänge kommun låter under tre veckor 12 ungdomar i åldrarna 15 till 18 år sommarjobba med att ta fram en presentation med förslag till hur Borlänge ska bli landets bästa ungdomsstad till 2020.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-07-01

  Dalakraft satsar på 100 procent förnybar el

  Energimarknadsinspektionen redovisar i dag 1 juli siffror som visar att efterfrågan på ursprungsgarantier av förnybar el i Norden och Europa har ökat kraftigt under 2013.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2014-07-01

  Fantasyfilm spelas in i Dalarna

   

  Inspelningarna till filmatiseringen av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens bok Cirkeln har pågått sedan mars. I veckan spelas några av filmens sista scener in i Ludvika och Grängesberg.
  – Vi blir här hela veckan. Det är vår näst sista inspelningsperiod.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-07-01

  Falurött i fokus när Dalarna Modern öppnar i kväll

  I kväll öppnar sommarens Dalarna Modern Showroom & Marketplace på Magasinet i Falun. Året utställning heter Living in a red dream och anknyter till Falu Rödfärgs 250-årsjubileum i år. Öppningsevenemanget börjar klockan 17. Det blir bar, grill, performance av Hanna Turi och Vilija Vitkute samt dansare och en vild blandning av det samtida kreativa Dalarna. En artikel om årets utställning kommer senare i veckan.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-07-01

  Lilltorpet lockar med Wiehe och Streaplers

  Lilltorpet – Faluns enda folkpark – satsar åter på ett digert sommarprogram med danser och familjekvällar. Årets sommar bjuder bland annat på Streaplers, Mikael Wiehe och Mumindalen.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • Hämta fler »