nyhetsbild-host.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-11-20

  Tough Race anordnar supersprint

  I samband med Scandinavian Outdoor Games på Lugnet i Falun håller Tough Race en supersprint.
  – Det blir samma upplägg som en längdskidåkningssprint, säger Henrik Josefsson.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-11-20

  Good Harvest till USA

  Faluduon Good Harvest har blivit uttagna att spela på världens största mässa för musikbranschen, South by southwest i Austin, USA. Resan till mässan/festivalen sker i samarbete med studieförbundet Bilda. Förutom Good Harvest kommer de svenska akterna Summer Heart, The Magnettes, Moon City Boys och Kill! Kill! Pussycat att åka över till South by southwest, som äger rum 17-22 mars 2015.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-11-19

  Driver HVV vidare i väntan på EU-bidrag

  Från årsskiftet står High Voltage Valley, HVV, utan finansiering från EU.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-11-19

  Världsmästare i thaiboxning till Dalarna

  Lördagen den 6 december bjuder Dalarnas Muay Thai på något alldeles extra.
  – Faktiskt första gången som världsmästare i thaiboxning och kingfight kommer till Dalarna. Roligt att kunna bjuda alla intresserade på denna gala, säger Phichet Phaethaya i arrangörsklubben.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2014-11-19

  Dalaspelare till innebandy VM

  Regerande världsmästaren Sverige ska ta ett nytt innebandyguld i december inför hemmapublik i Göteborg och flera spelare från Falun finns med i truppen

  Källa: SVT/GävleDala

 • 2014-11-19

  Kundservice ger jobb i Borlänge

  Nu är det klart. Länsförsäkringsgruppens gemensamma kundcenter placeras i Borlänge. Inledningsvis ger det 15 jobb.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-11-18

  En storfavorit i repris

   

  Nästa helg, lördagen den 22 november, är det dags för en repris på fjolårets succé – Idrottsgalan i Säter. Totalt ska åtta priser, samt en rad stipendier, delas ut. En kväll fylld med både prisutdelningar, galamiddag och – inte minst – underhållning. Det är vad som utlovas när Idrottsgalan i Säter arrangeras för andra gången.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-11-18

  Utvecklar och underhåller

   

  Ett 50-tal företag stöttar på olika sätt musikalsatsningen i Djurås. 
  – Det är på sätt och vis en elitsatsning, ett slutspel byggt på en bred "grundseriesatsning", konstaterar musik- och dansskolans rektor Jan Sjönneby inför Legally Blondes finalhelg. 
  Under onsdag-lördag ges de fyra sista föreställningarna av årets musikal, som totalt kommer att ses av omkring 3 000 personer.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-11-17

  Söderbärke får sitt eget microbryggeri

   

  En gång om året samlas hantverksbryggare från när och fjärran till sin egen festival i Söderbärke. Men några lokala deltagare har inte synts till. Men det tänker makarna Gunnar och Karin Tuvell nu ändra på genom att starta ett microbryggeri i byn. 

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-11-17

  Arctic Paper har vänt från förlust till vinst

   

  Arctic Paper har vänt från förlust till vinst visar kvartalsrapporten för tredje kvartalet och årets tre första kvartal. Papperskoncernen Arctic Paper redovisar ett resultat före skatt på 34 miljoner polska zloty för tredje kvartalet 2014 jämfört med en förlust på 15 miljoner zloty för det tredje kvartalet 2014. Omsättningen i kvartalet uppgick till 785 miljoner zloty, samma nivå som i fjol.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-11-17

  Kamp om K1-bälte i Borlänge

   

  Lördag 14 februari kommer svenska och europeiska eliten inom kickboxningen K1 till Borlänge. Konferencier på galan är Paolo Roberto. Svenska proffsregler i kickboxning gäller. Och på programmet står en titelmatch inom organisationen World Kickboxning Network

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • Hämta fler »