Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-06-23

  Tvåårig testperiod för Sveriges – och världens - första elväg inledd

  Igår invigdes Sveriges, och tillika världens, första elväg av infrastrukturminister Anna Johansson och energiminister Ibrahim Baylan. Under en period på två år ska demonstrationssträckan på E16 utanför Sandviken nu testas och utvärderas för vidare kommersiell utveckling av Trafikverket.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2016-06-23

  När industrin tog långledigt, bilder av vila och arbete i Maskinhuset

  Vad hände med industrisemestern? Maskinhuset i Grängesberg visar i sommar verk som på olika sätt berättar om arbete och fritid i ett postindustriellt samhälle. Det fanns en tid när stora delar av Sverige bommade igen under hela juli månad.

  Källa: Dt.se

 • 2016-06-23

  Högskolan Dalarna tilldelas 2,2 miljoner kronor för kvalitet och prestation av samverkan

  Högskolan Dalarna har av Vinnova tilldelats 2,2 miljoner kronor för kvalitet och prestations av samverkan. Vinnova har på uppdrag av regeringen tagit fram en modell för att värdera universitets och högskolors samverkan med det omgivande samhället.

  Källa: Högskolan Dalarna

 • 2016-06-22

  ​Ny krögare på Restaurang Geschwornergården

  Den 1 januari 2017 tar krögare Ted Stöffling över Restaurang Geschwornergården i delvis nybyggda lokaler på gruvområdet i Falun. Ted Stöffling är ägare till Smak & mera med restaurang i centrum och uppe på Lugnet i Falun.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2016-06-22

  Dags för invigning av E16 som elväg

  För drygt ett år sedan uppmärksammade vi att en del av E16 väster om Gävle ska elektrifieras för att kunna tillåta tung transport utan några utsläpp. I december rapporterade vi att bygget av den elektriska sträckan är igång och nu står den färdig, redo för invigning.

  Källa: Bilpriser.se

 • 2016-06-21

  Studiebesök för lärare inom GYSÄR 14/6

  Inom GYSAM jobbar man på många olika sätt för att samverka med arbetslivet, bland annat genom att tillsammans med näringslivskontoren arrangera ämnesvisa studiebesök för lärare som speglar det lokala näringslivet.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2016-06-21

  Dalarnas första parkourpark är invigd!

  Borlängeborna kan utmana sig själva i naturparkour! Den 16 juni invigdes nämligen vår första parkourpark, Borlänge Flip Park, vid cozmoz arena i Borlänge.

  Källa: Friluftsfrämjandet

 • 2016-06-21

  Här ska Uppsalaföretag bygga 47 lägenheter

  Sedan ett halvår har Falu kommun och Lillskär haft diskussioner angående kvarteret Västra Falun där nu Uppsalaföretaget ska bygga upp mot 47 lägenheter.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2016-06-21

  Nytt bostadsområde planeras i Borlänge - "Tällbergsläge"

  Borlänge planerar sjönära boende vid Ösjön. Blickarna riktas på Oberget.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2016-06-21

  IBF Falun bygger för framtiden – letar klubbchef: " Vill ta innebandyn till en ny nivå"

  IBF Falun bygger ut organisationen för framtiden. Inför kommande säsong så ska klubben anställa en klubbchef.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2016-06-20

  Kallur till friidrotts-EM

  Susanna Kallur är en av 43 svenska friidrottare som tagits ut till EM i Amsterdam 6-10 juli. Kallur lämnade klartecken för start i samband med en pressträff i Falun i dag. FÖLJ ÄMNEN Sporttelegram Europamästerskapet blir Kallurs första internationella mästerskap sedan OS 2008.

  Källa: Västerbottens-Kuriren

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.