nyhetsbild-host.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-18

  Jag är trygg i Ludvika!

  Att inte prata fotboll med Ludvika FK:s snart 16-årige landslagsmeriterade supertalang, Junior Kamana Wa Kamana, är svårt. Men det går. Han kom till Sverige som sjuåring från det svårt krigs- och konfliktdrabbade Kongo-Kinshasa i Centralafrika och bor numera i Nyhammar. Här bjuder han på en glimt av sig själv, utanför fotbollsplanen.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-18

  Mittfältarens VM-mål

  Januari kommer att bli en av de mest spännande månaderna i Ahmed Husseins liv. Den 27 deltar han i sitt andra VM med somaliska bandylandslaget i ryska Chabarovsk. Samma vecka släpps Filip och Fredriks dokumentär om spelarnas resa från Somalia till Sibirien- via Borlänge.

  – Jag har slutat vara nervös. Mitt fokus ligger på spelet, säger han.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-18

  Radioprofil talar på Falu pride

  Radioprofilen Farao Groth från Borlänge öppningstalar på Falu Pride på lördag.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-18

  Karin Holdar är Dalarnas nya länsmusikchef

  Styrelsen för Musik i Dalarna har idag utsett Karin Holdar till ny musikchef i Dalarnas län.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2014-09-16

  Borlänge bygger för framtiden

  Tjärna Ängar med 1400 bostäder och närmare 4000 hyresgäster kommer att renoveras för 750 miljoner kronor under en 12 års period. Det numera drygt 40 år gamla bostadsområdet är slitet och aningen eftersatt.

  – Men nu blir det ett rejält ansiktslyft! Det kan både Tunabyggens Olle Rigborn och kommunalrådet Jan Bohman utlova.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2014-09-16

  #visägerja: "Det här är mitt Dalarna"

  DT uppmärksammades tidigare i år med Klara Lindh-stipendiet för #visägerja-kampanjen för ett öppnare och varmare Dalarna.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-15

  "Intresset för ergonomi ökar hela tiden"

  Ergofokus är ett företag som har hittat sin nisch – ergonomiska storköksprodukter. Företaget har funnits sedan 2001 och startades då i Sollentuna utanför Stockholm.
  – För sex år sedan flyttade vi och företaget till Borlänge. Vi kände att vi var klara med Stockholm och hade lite anknytning till Dalarna, så vi flyttade hit, berättar Sara Ljunggren, en av grundarna av Ljunggren & Daughters. Sedan juli månad har dock det officiella företagsnamnet "ersatts" utåt av det något tydligare namnet Ergofokus.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2014-09-11

  Nya etableringar planeras på Södra Backa

   

  Det kommunala fastighetsbolaget Hushagen har nyligen genomfört en fastighetsaffär på Södra Backa. Bolaget har köpt ett kvarter, alldeles intill rondellen vid Dollarstore. Här finns ett flertal byggnader i varierande skick. Flera företag driver verksamhet i kvarteret, bland annat en kakelbutik, ett glasmästeri och Würth 

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-09-11

  Här kan nya butiker öppna

   

  Nya butiker ska öppna i sportkedjan Intersports gamla lokaler på Åsgatan i Falun, i alla fall om allt går enligt planerna. Men vilka butiker det rör sig om och när de kan öppna är ännu oklart.

  De senaste åren har butiksdöd i centrum oroat många. Bland annat har Jack & Jones stängt sin butik i Falun och inredningsbutiken Kuckelikana gått i konkurs. En av anledningarna tros vara konkurrens från stora handelsplatser som Majoren i Falun och Norra Backa i Borlänge.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-09-11

  Charterflyg från Norge

   

  Närmare 40 000 biljetter är sålda och reserverade till skid-VM 2015.

  – Intresset ökar hela tiden, inte minst från Norge, säger VM-generalen Sven von Holst.

  Räkna med att det kommer att bli ett stort inslag av norska skidsupportrar på Lugnetområdet under VM-dagarna. Just nu lutar det mot att det kommer att gå chartrade plan från både Oslo, Stavanger och Trondheim till Dala airport.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2014-09-11

  Lisa gick vidare i Idol

  Lisa Strålin Åsberg från Falun gick vidare när hon mötte juryn TV4 Play-biljetten i Idol i går. Hon sjöng Aviciis Addicted to you – en låt som var lite för svår för henne enligt juryn. Men de ville ändå höra mer och Lisa fick gå vidare till nästa steg.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • Hämta fler »