Nyheter Falun Borlänge-regionen

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-16

  Tolv ungdomar får pris

  Ludvikaprofilen Hag Lasse Persson fortsätter att premiera bygdens unga.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-16

  Illustratören som hyllas av italienska modeskapare

  När Carina Sundberg som 45-åring bestämde sig för att göra något av sin gamla barndomsdröm var det många som undrade om hon gått in i väggen. Två år senare har hennes illustrationer av dyra designerskor och kläder uppmärksammats av modegiganter som Valentino och Lanvin.

  Källa: Dala Demokraten

 • 2015-04-15

  Manpower söker 115 ungdomar

   

  Nu har det vänt, Manpower behöver anställa 130 personer varav 115 ungdomar i Falun, Ludvika, Vansbro. Ungefär 130 av de lediga jobben finns i Dalarna, med fokus på Falun och Ludvika. Det är både tillsvidare- och visstidsanställningar inom en rad yrkesområden som är aktuella, till exempel lager, truckförare, processoperatörer och olika typer av montörer. Det är både inhyrd personal och sommarjobbare som efterfrågas.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2015-04-15

  Dags att lämna in din intresseansökan till ett helt unikt 55+ boende i Falun

  Nu planeras för ett helt unikt 55+ boende i Falun.Bovieran - som att på bo Rivieran! Här bor du i tropisk miljö med behagligt klimat & sköna upplevelser året runt. 

  Källa: Mynewsdesk

 • 2015-04-15

  Modern Ekonomi expanderar med förvärv i Ludvika

  Fullservicebyrån Modern Ekonomi tecknar avtal om förvärv av etablerad redovisningsverksamhet i Ludvika.

  Källa: Cision

 • 2015-04-15

  Hon vill sänka Mora på lördag

  Falubon Helena Lundqvist Cabrera, 34, gör sin sjunde SM-final på lördag. Då vill hon ta sitt tredje SM-guld med Rönnby mot Kais Mora.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-15

  Julkalendern spelas in vid gruvan

  I december kommer säkert många barn i Dalarna att känna igen sig när de slår på teven. Falu Gruva står nämligen i centrum i ett av avsnitten i årets julkalander. Årets julkalander blir en historisk resa från år 1015 till 2015. Det är Lotta Lundgren och Erik Haag, kända från SVT-programmet Historieätarna, som berättar barnens historia.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-15

  Nya lägenheter planeras i centrala Falun

  Bostadsbristen är stor i Falun, och många söker efter en lägenhet i centrum. I hörnet Stigaregatan/Engelbrektsgatan planeras nu för ett nytt hus med 25 lägenheter i varierande storlek med inflyttning hösten 2016.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-15

  Unik satsning för unga musiker

  Musikkonservatoriet Falun och Dalasinfoniettan presenterar Dalasolist, en musiktävling för unga musiker - första priset är en solistkonsert.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2015-04-14

  Ny gastrailer till SSAB Borlänge

   

  Skangass har satt in en ny typ av trailer för transporten av flytande naturgas, LNG, från gasterminalen i Lysekil till SSAB-Borlänge. Trailern är skräddarsydd för LNG-transport och tillverkas av den på området erfarna leverantören Cryolor i Frankrike.

  Källa: Dalarnas Tidningar

   

 • 2015-04-14

  Halebops hjärta finns i Borlänge

  För tolv år sedan var det sex personer som satt i Kupolen och skötte supporten och kundtjänsten åt den då lilla nya mobiloperatören Halebop. I dag är de 65 personer, och kontoret är bemannat dygnet runt.
  – Vårt hjärta finns helt klart i Borlänge, säger Halebops chef Haval van Drumpt.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • Hämta fler »