Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2012-07-30

Block party vid Bojsen beach – gatufest med sport och musik

FALUN I lördags var det dags för Block party, en sport- och musikfest vid Bojsen Beach. Initiativtagare till festen är DJ:n och mångsysslaren Kadanga Mwangala, som gör sitt bästa för att liva upp i Falun.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-07-06

  Trevlig sommar, vi ses i höst!

  Nu går nyhetsrapporteringen på semester. Vi ses igen i höst!


 • 2017-07-06

  Årets upplaga av Falun Walk of Art – vill vända ombyggnationerna till något positivt

  I år ska åtta ungdomar arbeta tillsammans för att göra stadsrummet i Falun lite mer spännande. Projektet ska inte bara medföra kulturella inslag i stadskärnan utan hoppas även vidga världen och skapa mångfald på riktigt.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-07-05

  Nära 200 ungdomar har fått sommarjobb i Smedjebacken: "Jag är jättestolt"

  När sommaren kommer är det många ungdomar som letar efter ett sommarjobb. För många ungdomar är sommarjobbet den första kontakten med yrkeslivet. I år har Smedjebacken anställt 176 ungdomar till olika verksamheter i kommunen.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-07-04

  Nu i P4: Nyföretagandet i Dalarna går starkt

  Dalarna stod för landets procentuellt sett största ökning av nya företag under förra månaden. 103 nya företag registrerades vilket är en ökning med drygt 37 procent jämfört med samma månad förra året.

  Källa: Sveriges Radio

 • 2017-07-04

  Låna en elcykel i Borlänge kommun

  Vill du låna en elcykel och bor i Borlänge? Borlänge kommun satsar på att uppmuntra cykelpendlingen. Projektet med att hyra ut elcyklar har fått en...

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-07-03

  Högre publiktryck på Peace and Love i år

  I slutet av veckan drar Peace and Love igång i Borlänge. Hittills har festivalen sålt fler biljetter än vid samma tidpunkt förra året.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2017-07-03

  Dalatrafiks beställningscentral nu på hemmaplan

  Dalatrafik driver sin beställningscentral i egen regi från och med den 1 juli. Från och med i dag kommer därför den som beställer färdtjänst eller skolskjuts att hamna hos en telefonist i Borlänge i stället för Moldavien.

  Källa: Svt.se

 • 2017-07-03

  Ungdomar blir egenföretagare under sommarlovet

  – Vår största konkurrent är robotgräsklipparen men vi klipper bättre, säger Johan Samuelsson och Klara Diffner Hellsten självsäkert. Deras företag "Mjälgas gräs & klipp" ingår i Indivators satsning "Roligaste sommarjobbet" där ungdomar får testa sina företagsidéer under sommarlovet.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-06-29

  Infram sätter transportfrågorna på banan i Almedalen!

  Den gemensamma påverkansgruppen Infram ska bli en röst för infrastruktursatsningar i Sveriges inland, rikta fokus mot landsbygdsfrågor och bidra till en ökad kännedom om inlandets exportföretag.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2017-06-29

  Borlänge Energi vill inleda sammarbete med Säters kommun

  Borlänge Energi och Säters kommun vill inleda ett gemensamt arbete inom avfallsområdet. Det som krävs nu är ett godkännande av kommunfullmäktige i Borlänge och ett beslut från Säters kommun.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-06-29

  Diös välkomnar Prison Island till Borlänge – nya lokaler utvecklas

  Till hösten flyttar upplevelsecentret Prison Island in vid Sveatorget i centrala Borlänge. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu lokalerna tillsammans med franchisetagaren för att skapa celler i en miljö som påminner om Fångarna på fortet. Beräknad öppning är satt till slutet av oktober i höst.

  Källa: Cision

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.