Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2017-06-15

Deltagarrekord i Dalecarlia Cup – "Känns som att vi har hittat "rätt kostym" för Dalecarlia Cup"

Dalecarliga Cup, 29 juni till 2 juli, ser ut att bli precis den fotbollsfest som arrangerande IK Brage hoppats. 308 deltagande lag – nytt rekord i turneringens nya form.

Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-09-14

  BOSTAD: Samverkan ska öka bostadsbyggandet

  Falun-Borlängeregionen växer och ska växa i framtiden. Som ett led i samarbetet ska man nu handskas med bostadsfrågan, som i dag är uppe i 3000 nya bostäder.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-09-14

  Fotbollsstjärnan öppnar Dalarnas första padelhall: "Känns perfekt"

  Bragestjärnan och Falusonen Johan Eklund öppnar inom kort en padelhall i Falun, vilket blir länets första. – När jag flyttade hem till Dalarna kändes det perfekt att bli den som tog sporten till Dalarna, säger Johan Eklund till sajten padelfeber.se.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2017-09-12

  I Dalarna kommer fler unga ut i arbete än i riket i snitt

  I augusti gick 1 063 personer i Dalarnas län från arbetslöshet till arbete. 169 av dem var ungdomar 18-24 år. Speciellt i Avesta sticker statistiken ut, där mer än dubbelt så många unga fick ett jobb i augusti, 35 personer, jämfört med för ett år sedan då antalet låg på 16 personer.

  Källa: Svt.se

 • 2017-09-08

  FEV ställer sig bakom solkraftsidé – utredningen snart klar

  Idén om att Falun ska satsa på solenergi tas på allvar av kommunens energibolag. Idén kommer i form av ett medborgarförslag och för tre år sen...

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-09-06

  Assemblin förstärker inom automation i Borlänge

  Lokal närvaro och hög kompetens är nyckelfaktorer för Assemblins framgång. Därmed ligger det i linje med företagets tillväxtstrategi när verksamheten i Borlänge nu växer med en hel automationsavdelning.

  Källa: MyNewsdesk Sweden

 • 2017-09-06

  Dalkurd upp i tabelltopp

  Dramat på Olympia varade sannerligen ända in i slutet. Helsingborg hade ledningen med 1-0 (självmål), och det var först en bit in i den andra halvleken som Dalkurd kunde vända på matchen.

  Källa: Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio

 • 2017-08-29

  Samverkan för ökat bostadsbyggande i Falun Borlänge-regionen

  Falun Borlänge-regionen växer med cirka 1500 personer varje år och de närmsta åren finns en efterfrågan på över 3000 nya bostäder. Tack vare ett nära samarbete mellan sex kommuner i regionen finns här stora möjligheter att investera i tomter som ligger både centralt, sjö- och naturnära.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2017-08-22

  Centerns miljöpris till Keohane och Gården 1862

  Centerpartiet i Smedjebacken har delat ut sitt miljöpris för 2017. Priset gick till Maria Keohane för hennes initiativ att starta och driva Gården 1862 i Smedjebacken.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-08-22

  Kulturmark i naturreservat restaureras med hjälp av betande får – nu utökas området

  Med hjälp av betande får restaureras kulturmark i Lugnets naturreservat i Falun. Nu utökas området i fråga, mot skidstadion och Sjulsarvet.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-08-21

  Band från Ludvika och Smedjebacken spelar på internationell filmfestival

  Nästa fredag arrangeras Silver Horse International Film Festival i Borlänge. Festivalen har temat hållbarhet och kommer bedrivas på ett socialt, ekologiskt, samt miljömässigt hållbart sätt med musik och film i fokus. Festivalen äger rum på Cozmos och Forum Kvarnsveden i Borlänge.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-08-21

  Peab och Swerock förvärvar i Dalarna

  Då AEB Anläggningsentreprenader i Ludvika har för avsikt att renodla sin anläggningsverksamhet, övertar Peab Asfalt samtliga asfaltmaskiner från AEB Maskin samtidigt som Swerock förvärvar Dalabetong i Ludvika.

  Källa: Svensk Åkeritidning

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.