Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2017-09-12

I Dalarna kommer fler unga ut i arbete än i riket i snitt

I augusti gick 1 063 personer i Dalarnas län från arbetslöshet till arbete. 169 av dem var ungdomar 18-24 år. Speciellt i Avesta sticker statistiken ut, där mer än dubbelt så många unga fick ett jobb i augusti, 35 personer, jämfört med för ett år sedan då antalet låg på 16 personer.

Källa: Svt.se

 • 2017-09-14

  BOSTAD: Samverkan ska öka bostadsbyggandet

  Falun-Borlängeregionen växer och ska växa i framtiden. Som ett led i samarbetet ska man nu handskas med bostadsfrågan, som i dag är uppe i 3000 nya bostäder.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-09-14

  Fotbollsstjärnan öppnar Dalarnas första padelhall: "Känns perfekt"

  Bragestjärnan och Falusonen Johan Eklund öppnar inom kort en padelhall i Falun, vilket blir länets första. – När jag flyttade hem till Dalarna kändes det perfekt att bli den som tog sporten till Dalarna, säger Johan Eklund till sajten padelfeber.se.

  Källa: Avesta Tidning

 • 2017-09-08

  FEV ställer sig bakom solkraftsidé – utredningen snart klar

  Idén om att Falun ska satsa på solenergi tas på allvar av kommunens energibolag. Idén kommer i form av ett medborgarförslag och för tre år sen...

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-09-06

  Assemblin förstärker inom automation i Borlänge

  Lokal närvaro och hög kompetens är nyckelfaktorer för Assemblins framgång. Därmed ligger det i linje med företagets tillväxtstrategi när verksamheten i Borlänge nu växer med en hel automationsavdelning.

  Källa: MyNewsdesk Sweden

 • 2017-09-06

  Dalkurd upp i tabelltopp

  Dramat på Olympia varade sannerligen ända in i slutet. Helsingborg hade ledningen med 1-0 (självmål), och det var först en bit in i den andra halvleken som Dalkurd kunde vända på matchen.

  Källa: Radio Sweden på svenska - Sveriges Radio

 • 2017-08-29

  Samverkan för ökat bostadsbyggande i Falun Borlänge-regionen

  Falun Borlänge-regionen växer med cirka 1500 personer varje år och de närmsta åren finns en efterfrågan på över 3000 nya bostäder. Tack vare ett nära samarbete mellan sex kommuner i regionen finns här stora möjligheter att investera i tomter som ligger både centralt, sjö- och naturnära.

  Källa: Mynewsdesk

 • 2017-08-22

  Centerns miljöpris till Keohane och Gården 1862

  Centerpartiet i Smedjebacken har delat ut sitt miljöpris för 2017. Priset gick till Maria Keohane för hennes initiativ att starta och driva Gården 1862 i Smedjebacken.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-08-22

  Kulturmark i naturreservat restaureras med hjälp av betande får – nu utökas området

  Med hjälp av betande får restaureras kulturmark i Lugnets naturreservat i Falun. Nu utökas området i fråga, mot skidstadion och Sjulsarvet.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2017-08-21

  Band från Ludvika och Smedjebacken spelar på internationell filmfestival

  Nästa fredag arrangeras Silver Horse International Film Festival i Borlänge. Festivalen har temat hållbarhet och kommer bedrivas på ett socialt, ekologiskt, samt miljömässigt hållbart sätt med musik och film i fokus. Festivalen äger rum på Cozmos och Forum Kvarnsveden i Borlänge.

  Källa: Dala-Demokraten

 • 2017-08-21

  Peab och Swerock förvärvar i Dalarna

  Då AEB Anläggningsentreprenader i Ludvika har för avsikt att renodla sin anläggningsverksamhet, övertar Peab Asfalt samtliga asfaltmaskiner från AEB Maskin samtidigt som Swerock förvärvar Dalabetong i Ludvika.

  Källa: Svensk Åkeritidning

 • 2017-08-21

  Almi satsar på seminarier med tunga namn från näringslivet till Dalarna

  Under hösten kommer varje månad innebära ett besök från ett tungt namn från näringslivet genom den seminarieserie som Almi satt ihop. Anna Rosengren är tf VD på Almi GävleDala och initiativtagare till seminarieserien.

  Källa: Mynewsdesk

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.