Johny Woxberg- Allmoge snickerier

IMG_7894.JPG

Dagen fortsatte med att Johny Woxberg från Allmogesnickerier berättade om sin ägarskiftesresa som började redan när han köpte företaget. Han visste att han en dag skulle behöva ägarväxla och eftersom han redan när han köpte företaget kommit i kontakt med Mikael som också ville köpa det så lovade Johny honom att han skulle få första tjing vid en försäljning.

Förutsättningarna ändrades med tiden och Johnys dotter som jobbade i Stockholm kom hem till Dalarna och började jobba i företaget. Hon och Mikael blev sen ett par och idag äger Johnys dotter 45%, Mikael 45% och Johny har kvar 10% av företaget. Jonny sköter fortfarande hemsidan och rapporteringen till branschen samt styrelsearbetet.

Johny berättade att det svåra i ägarskiftesprocessen var att bestämma sig för att skifta. Han behövde en push och det är flera händelser som gjorde att han till slut tog steget. Han blev utsedd till Årets företagare i Leksand, trots att han bodde i Borlänge, han hade lyckats öka företagets omsättning från 11 - 30 miljoner och kände sig väldigt stolt över det han gjort med företaget. Det var dags att gå vidare.

När Johny väl hade bestämt sig gick det fort, han hade redan en revisor i familjen och anlitade en väldigt bra jurist. Ingen av hans andra barn ville ha någon andel i företaget och Johny poängterade att samtalet med alla inblandade är viktigt, att alla får frågan. Det primära syftet för honom var inte att tjäna så mycket pengar som möjligt utan att de som tog över skulle få de bästa förutsättningarna.

Johny vittnar om att det var mycket känslor inblandade, nu skulle han plötsligt bli pensionär och hur kul kunde det vara? Vad skulle han göra med pengarna han fick vid försäljningen och vad skulle han fylla sin tid med?

Johny gav även ett råd till alla som är på väg att ägarskifta:

”Prata ihop er inom familjen, ta hjälp av bra rådgivare även om det kostar en del och sätt upp en plan för vad du ska göra efter företagartiden”. 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.