Thomas Fürth- Kairos Future

IMG_7890.JPG

Dagen började med att Pernilla Löfling, projektledare för Ägarskiftescentrum hälsade alla välkomna och berättade lite om Ägarskiftescentrum. Hon välkomnade moderator Karin Burgaz upp på scenen som lät deltagarna presentera sig för varandra innan det var dags för Thomas Fürth från Kairos Future att överta scenen.

Han berättade om hur vi inte kan förutspå framtiden men likväl måste förbereda oss på den. Allt fler går i pension senare, särskilt egenföretagare som kan ha väldigt svårt att lämna över och föreställa sig ett liv utan företaget. Livstrappan har planats ut och den som är gammal idag lever väldigt likt en ungdom med mycket fritid. Unga kommer ut senare i arbetslivet idag än tidigare vilket gör att vi ofta jobbar i högre ålder.

Rekordgenerationen, som han kallar dem består av ca 1,2 miljoner 40 - 60 talister som idag börjar gå i pension. Här är det många som ska lämna över sina livsverk till Generation ordning som han kallar 90-talisterna.

Thomas pratade om generationernas olika värderingar och hur arbetsmarknaden allt mer går från ett gäng individualister som skattar karriär och status högst till en generation unga som drömmer om Svensson - liv och ett meningsfullt arbete där de kan göra skillnad.

Thomas menar att det finns ett stort glapp när det gäller att förstå varandra och man pratar ofta inte samma språk även om man många gånger menar samma saker. Detta är något man bör ta hänsyn till och tänka på i ett ägarskifte då man kan ha svårt att locka till sig de unga genom att köra på i gamla hjulspår. Idag sker en omvänd referenstagning, den som ska anställas eller ta över ett företag kollar upp sin arbetsgivare i mycket högre utsträckning idag än tidigare och man förväntar sig ofta att bli involverad i företagets utveckling.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.