Lättläst Teckenspråk

"Jag lever min dröm på heltid i Falun Borlänge-regionen."

Annelie Eriksson

Distansryttare på heltid i Endurance riding team

Annelie Eriksson är landets bästa distansryttare och den första någonsin att hålla på med distansritt på heltid i Sverige. I sitt stall utanför Bjursås tränar och tävlar hon sina hästar i distanserna 40 – 160 km. Med flera SM guld i bagaget har hon nyligen klarat EM kvalgränsen och har siktet inställt på EM 2015.  

Vem är du och vad gör du?
Jag är Annelie Eriksson, 26 år och distansryttare från Bjursås i Falun. Jag lever min dröm, som är att på heltid träna och tävla hästar i uthållighetssporten Endurance Riding.

Vad är du mest stolt över?
Att jag nu är tillbaka på tävlingsbanan efter en ridolycka för 1,5 år sedan och att jag vågade ta steget från fast arbete till egen företagande. Det har alltid varit en stor dröm för mig att rida på heltid och nu gör jag det!

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen?
Alla ideellt arbetande inom ridsporten och andra idrottsgrenar. Jag vill även uppmärksamma alla så kallade "ponnymammor och ponnypappor" som kör sina barn och hästar till alla tävlingar. Inom ridsporten är vi väldigt beroende av föräldrars och/eller ridledares hjälp och engagemang.

Favoritplats i vår region?
I skogarna runt Bjursås där jag tränar mig och mina hästar. Den kuperade terrängen här är perfekt för distansträning. 

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Då skulle jag investera i att bygga upp ett distansrittscenter där man från ridskolenivå kan lära sig att rida med inriktning mot distansritt. En utveckling av nuvarande ridskolor där det i dagsläget fokuseras endast på hoppning och dressyr.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Alla busiga ridturer jag och mina kompisar tagit på våra ponnyer, helst barbacka en sommarlovskväll.

Vad gör du om tio år?
Då har jag utvecklat min hästverksamhet till en högre nivå där jag fortfarande är tävlingsryttare, men även tränare till ett större stall med flertalet hästar på toppnivå.

Annelie Eriksson
Fakta

Ålder: 26
Bor: Bjursås
Dold talang: Jag spelade fiol från att jag var 4 - 15 år med ständig utveckling, utan att göra fiollärarens läxa en enda gång. Jag hade ganska bra gehör, det räckte med att höra låten en gång för att jag sedan skulle kunna spela den.
Det visste du inte om mig: Jag har en förkärlek till snabba bilar.
Reser helst till: Varmare breddgrader eller till tävlingar i Europa. Man får se så många fina ställen som man kanske inte skulle upptäcka som turist.
Jag skulle inte tacka nej till: En häst med bra förutsättningar

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.