Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

 • 2020-03-19

  Råd till företag i Coronatider

   Med anledning av Coronaviruset har verksamt.se samlat viktig och nyttig information från myndigheter till dig som företagare. Läs mer här.

 • 2019-12-11

  SSAB vill vara fossilfria 2045

   År 2045 räknar SSAB med att ha en helt fossilfri produktion. Företaget med verksamhet i bland annat Borlänge är i dag den industri i Sverige som släpper ut allra mest koldioxid.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2019-12-10

  Städer som Borlänge kan ta täten i klimatarbetet

   Världens städer kan ta mer radikala beslut än länder i kampen för klimatet. Det tror Världsnaturfonden. I Dalarna är Borlänge en av de städer som påverkar mest och skulle kunna ta ledarrollen.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2019-12-02

  Elever lärde sig om framtidens yrken

  Elever från årskurs 2 på teknikprogrammet på Karlfeldtgymnasiet fick besöka Ctek i Vikmanshyttan för att lära sig om framtidens yrken. Men även få en insikt i vikten av att ta till sig kunskap för att möta de krav och de behov som framtidens yrken kommer att ställa.


 • 2019-11-20

  Elev blir historisk

  I veckan skrevs ett historiskt anställningsavtal på när Isac Hesselius, elev på industriprogrammet vid Mora gymnasium, anställdes som gymnasial lärling hos Mora CNC AB.
  Därmed blev han den första eleven i Dalarna som tog steget in i den nya utbildningsmodell som skolverket och handelskamrarna satsar på för att råda brist på kompetensförsörjningsproblematiken.

  Läs mer 

 • 2019-09-04

  Byn som går mot strömmen

  I den lilla byn Hagge utanför Smedjebacken har invånarantalet de senaste åren ökat, från ett tjugotal hus till några hundra. Janna Johansson växte upp i byn och för tio år sedan valde hon att flytta tillbaka.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2019-08-12

  Han blir ny vd för ABB

  Redan i slutet av juli pekades Sandviks tidigare vd ut som nästa koncernchef på ABB. Det står nu klart att han, Björn Rosengren, tar över efter Peter Voser. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2019-03-04

  Guld-Maja hyllades på Sveatorget i Borlänge

  Inför hundratals personer klev Maja Dahlqvist ut på scenen på Sveatorget i Borlänge för att ta emot hyllningarna efter sitt färska VM-guld från Seefeld.

  Källa: SVT Dalarna

 • 2019-03-04

  Lockar nyanlända att bli kockar

  Det råder stor brist på kockar i både länet och landet. Det vill Ludvika och Smedjebackens kommun råda bot på med hjälp av ett nytt projekt.

  Källa: Sveriges Radio P4

 • 2019-02-25

  Spendrups vill bygga ut i Grängesberg

  Trots fiaskot med vattenledningen, vill Spendrups fortsätta med stora investeringar i Grängesberg. Nu har man meddelat kommunen att både låg- och höglagret på Skakelbacken kan komma att byggas ut.

   

   

  Källa: Dalarnas Tidningar

 • 2019-01-03

  Falun lämnar in intresseanmälan om vinter-OS 2026

  Falu kommun har nu lämnat in en skriftlig intresseanmälan till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), avseende en eventuell ansökan om vinter-OS och Paralympics 2026. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

  Källa: SVT Dalarna

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.