Lättläst Teckenspråk
news.jpg

Nyheter

2021-01-15

[2021-01-15] Utvärderare till Ökad Handelskraft & Samverkan

Falun Borlänge-regionen AB bjuder nu in leverantörer till att lämna anbud i upphandling. Denna gång avser det utvärderare till projektet Ökad Handelskraft & Samverkan.

Klicka HÄR för att läsa upphandlingsunderlaget


Anbudet skickas till kjell.bergqvist@fbregionen.se och ska märkas "Anbud utvärdering Ökad Handelskraft & Samverkan".

Sista dag för anbudsinlämning är 2021-02-05

 • 2021-01-14

  [2020-01-14] Utbildningsleverantörer till Lyftkraft Dalarna

  Falun Borlänge-regionen AB bjuder nu in leverantörer till att lämna anbud i upphandling. Denna gång avser det utbildare till projektet Lyftkraft Dalarna.

  Klicka HÄR för att läsa upphandlingsunderlaget

  Anbudet skickas till ninni.brostrom@fbregionen.se och ska märkas "Utbildningsleverantörer till Lyftkraft Dalarna".

  Sista dag för anbudsinlämning är 2021-01-22

 • 2020-09-29

  Finns den hållbara staden?

  Imorgon gäller det! Falun Borlänge-regionen växer och det medför stora utmaningar men också stora möjligheter. Är du intresserad av hur det privata och det offentliga kan samverka för att skapa bättre förutsättningar för den växande staden? Tilltalas du av en hållbar framtid?

  Om så är fallet ska du inte missa vår exklusiva livesändning om framtidens Falun Borlänge-region. Vad är en attraktiv stad? Är den hållbara staden möjlig och hur gör man i så fall för att bygga den? Dessa frågor och många fler kommer att diskuteras tillsammans med en rad intressanta gäster från näringslivet, akademin och politiken under ledning av våra programledare Julia Tollin och Göran Cars. Förhoppningsvis lämnar du livesändningen med nya idéer och tankar kring hur vi som samhälle kan ta oss framåt i rätt riktning.


  Så sätt dig bekvämt, avboka veckoavstämningen, ladda upp med en kaffe och följ livesändningen imorgon kl 09:00 - 10:00 via länken:

  https://play.staylive.se/scekab/l/29770

 • 2020-09-14

  Amazon- hot eller möjlighet?!

  Amazon, världens största detaljhandelsföretag på nätet, har bekräftat att man kommer att lansera en sajt och ett lager i Sverige. Vad betyder det att världens största marknadsplats inom e-handel, med ett enormt utbud av olika varugrupper, blir mer lättåtkomligt för konsumenter? Är det ett hot eller är det en möjlighet för företag inom handels- och servicenäringen i vår region?

  Den 22 september kommer Anna Nordlander, en av Sveriges främsta experter på Amazon, till Fryshuset i Borlänge. Oavsett hur mycket man känner till om Amazon, kommer man få något till livs!

  Föreläsningen äger rum i Borlänge, men kommer också att livesändas digitalt till ett antal platser runt om i Falun Borlänge Regionen. Naturligtvis anpassas deltagarantalet på varje ort enligt gällande riktlinjer och därför är det också ett begränsat antal platser. Först till kvarn i anmälan, dock senast den 17 september.

  När? 22 september kl 8-9  (Kaffe o macka från 7:30)

  Sista dag för anmälan: 17 september

  Var? Borlänge och livesändningar i Falun, Djurås, Ludvika, Säter, Smedjebacken.

  Anmäl dig här


 • 2020-09-01

  Ny upphandling inom ökad handelskraft och samverkan

  Falun Borlänge-regionen AB bjuder återigen in leverantörer att lämna anbud i upphandling. Denna gång avser det en konsult inom företagsrådgivning inom ramen för projektet Ökad handelskraft och samverkan.

  Klicka HÄR för att läsa upphandlingsunderlaget

  Anbudet skickas till kjell.bergqvist@fbregionen.se och ska märkas "Anbud Företagsrådgivning".

  Sista dag för anbudsinlämning är 2020-09-17

 • 2020-08-27

  Ny upphandling inom ökad handelskraft och samverkan

  Falun Borlänge-regionen AB bjuder nu in leverantörer att lämna anbud i upphandling av konsult avseende behovsanalys hos företag inom handel- och servicenäringen inom ramen för projektet Ökad handelskraft och samverkan.

  Klicka HÄR för att läsa upphandlingsunderlaget

  Anbudet skickas till kjell.bergqvist@fbregionen.se och ska märkas "Anbud behovsanalys".

  Sista dag för anbudsinlämning är 2020-09-13 • 2020-08-12

  Nytt projekt för ökad handelskraft i Dalarna

  Läs mer om vårat nya projekt "Ökad handelskraft och samverkan".


 • 2020-03-19

  Råd till företag i Coronatider

   Med anledning av Coronaviruset har verksamt.se samlat viktig och nyttig information från myndigheter till dig som företagare. Läs mer här.

 • 2019-12-11

  SSAB vill vara fossilfria 2045

   År 2045 räknar SSAB med att ha en helt fossilfri produktion. Företaget med verksamhet i bland annat Borlänge är i dag den industri i Sverige som släpper ut allra mest koldioxid.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2019-12-10

  Städer som Borlänge kan ta täten i klimatarbetet

   Världens städer kan ta mer radikala beslut än länder i kampen för klimatet. Det tror Världsnaturfonden. I Dalarna är Borlänge en av de städer som påverkar mest och skulle kunna ta ledarrollen.

  Källa: P4 Dalarna

 • 2019-12-02

  Elever lärde sig om framtidens yrken

  Elever från årskurs 2 på teknikprogrammet på Karlfeldtgymnasiet fick besöka Ctek i Vikmanshyttan för att lära sig om framtidens yrken. Men även få en insikt i vikten av att ta till sig kunskap för att möta de krav och de behov som framtidens yrken kommer att ställa.


 • 2019-11-20

  Elev blir historisk

  I veckan skrevs ett historiskt anställningsavtal på när Isac Hesselius, elev på industriprogrammet vid Mora gymnasium, anställdes som gymnasial lärling hos Mora CNC AB.
  Därmed blev han den första eleven i Dalarna som tog steget in i den nya utbildningsmodell som skolverket och handelskamrarna satsar på för att råda brist på kompetensförsörjningsproblematiken.

  Läs mer 

 • Hämta fler »
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.