Lättläst Teckenspråk

Inspirerande kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

1B0CEE84-ED68-4375-8A3D-EAB12017FC55.jpeg

 Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med fladdriga tonåringar. Du har två minuter på dig att fånga dem där och då. När du har dem i din hand så använder du dig av din sköna personlighet för att snacka om deras möjligheter på framtidens arbetsmarknad. Tillsammans skapar ni en stund som ungdomarna sent kommer glömma.

VARFÖR? Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomar och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen förändrar framtidens yrkesroller. ”Vart finns jobben och hur tar jag mig dit?”, är frågor ungdomarna behöver fundera på. Inte bara för sig själva, utan för att Sverige ska må bra.

HUR? Du blir anställd av oss på Falun Borlänge-regionen AB vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter. ’Tillsammans skapar vi en attraktiv och växande Falun Borlänge-region’ är vår vision. För att komma dit jobbar vi mot fyra utpekade områden, kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, infrastruktur och bostadsbyggande, med målet att göra det attraktivt att arbeta, bo och leva i regionen.

Som kommunikatör i Arbetsmarknadskunskap jobbar du inom området kompetensförsörjning och är ute på skolor i elva dalakommuner. Du träffar ungdomar, skolpersonal, föräldrar och besöker arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till sina framtida arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra vilsna 13-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag. Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Det går att göra underverk på en timme och det är vad vi gör – om och om igen! Du kommer jobba i ett team med sköna människor som kan sin sak. Vi kommer lära dig allt vi kan! Du behöver ha tillgång till bil förstås och du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om.

VEM? Du är en Huvudfoting som kan tas med allt och alla. Huvud står för planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflektion. Foting illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden. Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, med självinsikt och fingertoppskänsla. Din högskoleutbildning är basen du står på och du kompletterar den såklart med en galen nyfikenhet och andra spännande erfarenheter!

INTRESSERAD? Skicka in din ansökan till ingrid.saksvik@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 9 februari. Har du några frågor, slå en signal! Ingrid Saksvik: 0243-24 80 57 eller Ida Söderlund: 0243- 24 80 42 Kika gärna in på www.fbregionen.se eller www.arbetsmarknadskunskap.se för att få mer koll på oss.

Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda dig medflyttarservice, se www.rekryteringslots.se.

Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.