Lättläst Teckenspråk

Inspirerande kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap (Vikariat)

AMK1.jpg
AMK1.jpg

Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med fladdriga tonåringar. Du har två minuter på dig att fånga dem där och då. När du har dem i din hand så använder du dig av din sköna personlighet för att snacka om deras möjligheter på framtidens arbetsmarknad. Tillsammans skapar ni en stund som ungdomarna sent kommer glömma. 

Hur?

Du blir anställd av oss på Falun Borlänge-regionen AB vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter. ’Tillsammans skapar vi en attraktiv och växande Falun Borlänge-region’ är vår vision. För att komma dit jobbar vi mot fyra utpekade områden, kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, infrastruktur och bostadsbyggande, med målet att göra det attraktivt att arbeta, bo och leva i regionen.  

Som kommunikatör i Arbetsmarknadskunskap jobbar du inom området kompetensförsörjning och är ute på skolor i elva dalakommuner. Du träffar ungdomar, skolpersonal, föräldrar och besöker arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga  

till sina framtida arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra vilsna 13-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag. Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Det går att göra underverk på en timme och det är vad vi gör – om och om igen!  

Du kommer jobba i ett team med sköna människor som kan sin sak. Vi kommer lära dig allt vi kan! Du behöver ha tillgång till bil förstås och du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om. 

Vem?

Du är en Huvudfoting som kan tas med allt och alla. Huvud står för planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflektion. Foting illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden. Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor. Du har ett moget sinne, eventuellt i en ung kropp, och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, med självinsikt och fingertoppskänsla. Ett extra plus är om du har ett grafiskt öga och har använt InDesign. Du älskar att lära dig mer och för oss trumfar galen nyfikenhet alla utbildningar i världen. 

Intresserad?

Skicka in din ansökan till ingrid.saksvik@fbregionen.se så snart som möjligt, dock senast den 6 augusti. Tjänsten är ett vikariat på heltid 31 augusti 2020 – 30 juni 2021 med möjlighet till förlängning ytterligare några månader. Situationen med Corona kan komma att påverka höstens lektionsplanering och medföra förändringar i rekryteringen. 

Kika gärna in på http://www.fbregionen.se eller http://www.arbetsmarknadskunskap.se för att få mer koll på oss. Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden. 

Har du frågor? Kontakta oss!


Ingrid Saksvik

Projektledare Arbetsmarknadskunskap

0243-24 80 57

ingrid.saksvik@fbregionen.se


Ida Söderlund

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

0243-24 80 42

ida.soderlund@fbregionen.se


Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.